Ook voor uw glazen aanrechtblad in uw keuken?

Geef uw keuken een luxe uitstraling en kies een glazen aanrechtblad op maat. Verkrijgbaar in verschillende kleuren, glasdikten en glassoorten. De glazen aanrechtbladen worden voorzien van alle benodigde sparingen. Het glas wordt thermisch gehard, hierdoor is het glazen keukenwerkblad 5 tot 6 keer sterker en hitte en UV-bestendig. Bijna alle gewenste maten zijn mogelijk voor uw glazen aanrechtblad, compleet met sparingen voor kranen, kookplaat en gootsteen. Alle aanrechtbladen worden rondom glanzend geslepen, gehard en de kleur wordt in het glasoppervlak geëmailleerd. 

Voor- en nadelen van een glazen aanrechtblad

De reacties op uw keuze voor een glazen aanrechtblad zullen divers zijn: de een zal het prachtig vinden, terwijl een ander het afschuwelijk vindt. Feit is dat een glazen aanrechtblad nooit op zichzelf staat: het past bij een designkeuken, wat betekent dat een glazen werkblad pas echt tot zijn recht komt als je een bijpassende keuken hebt.
Wie kiest voor een glazen aanrechtblad, zal veel voordelen ervaren. Een glazen aanrechtblad is waterdicht, doordat het makkelijk af te wassen is, profiteert u ook van de hygiene en vlekbestendigheid. Een ander voordeel is de duurzaamheid van glas.

Aan een aanrechtblad van glas kleven ook wat nadelen. Zo zijn vooral de randen van het aanrechtblad kwetsbaar: tijdens het hardingsproces worden verschillende trek- en druklagen aangebracht, die aan de rand zachter zijn. Wanneer je met veel kracht tegen de rand stoot, kunnen er daardoor butsen ontstaan. In het ergste geval ontstaan gevaarlijk scherpe randen.
Glazen aanrechtbladen moeten in één keer goed gemonteerd worden: wanneer ze niet goed worden neergelegd, waardoor ze op hun plek geschoven moeten worden, ontstaan er krassen in de gekleurde laag aan de onderkant. In het slechtste geval is daardoor de hele uitstraling in één keer bedorven.

Het feit dat het glas is maakt het eenvoudig om een stukje eruit te snijden voor een hoekoplossing of een extra hoge of lage deur te maken voor een niet standaard afwijkende lichaamslengte. Het glas voor een glazen aanrechtblad kan gekozen worden waarbij er keus is uit verschillende kleuren, decoraties en afwerkingen. Informeer hiervoor via ons telefoonnummer 023 – 5274974 of mail info@dutchglassdesign.com

Gelijk offerte aanvragen?

Uw naam (verplicht)

Uw e-mail (verplicht)

Uw telefoonnummer (verplicht)

Uw Woonplaats (verplicht)

Ik ontvang graag één of meerdere offerte(s) over:

Aanvullingen:

Stuur een bestand mee (max.3 MB):

* Wil je weten hoe Dutch Glass Design omgaat met jouw persoonsgegevens? Lees dan hier ons Privacy Statement.

Glazen aanrechtblad